רכיבים:

1 תפוח אדמה גדול, מקולף וחתוך לקוביות
1 קישוא מקולף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר בינוני מקולף ומגורר
4 סלקים בינוניים מבושלים, מקולפים ומגוררים
רבע כרוב ירוק חתוך דק
1 בצל בינוני, מקולף וחתוך לחצאי טבעות
3 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית סוכר
כף חומץ 5%
2 כפות שמן זית
עלה דפנה
1.5 ליטר מים
מלח, פלפל,פטרוזיליה, שמיר- לפי הטעם

אופן הכנה:

מרתיחים סיר עם המים ומוסיפים אליו את תפוח האדמה, קישוא וסלרי. במקביל מטגנים על מחבת עם השמן את הבצל והגזר עד להשחמה. מוסיפים למחבת עם הבצל את הסלק, רסק העגבניות, שום, סוכר ורבע כוס מים ומשאירים על אש קטנה כ-5 דקות. כאשר תפוח האדמה בסיר התרכך, להוסיף לסיר את תוכן המחבת והכרוב. מערבבים ומוסיפים לסיר את עלה הדפנה והחומץ. מבשלים כ- 5 דקות, במהלכן מוסיפים את התבלינים בהדרגה וטועמים.

ערך קלורי:

כ-950 קלוריות לכל הסיר
כ-160 קלוריות למה

, מרק סלק אדום

מתכונים