מרק כרובית, שעועית בובס ומרווה

רכיבים:

1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חצי ראש כרובית
1 כוס שעועית בובס מושרית במים 24 שעות (יש להחליף מים לפחות פעם אחת)
4 כוסות נוזל ירקות
5 עלי מרווה קצוצים
1 כפית מלח אטלנטי
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:

בסיר גדול, מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים שום ומאדים כחצי דקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר המצרכים למעט המלח.
מביאים לרתיחה.
מחלישים אש לרתיחה עדינה ומכסים חלקית.
מבשלים כארבעים דקות עד שהשעועית מתחילה להתפרק. מוסיפים את הכרובית ומבשלים כרבע שעה נוספת
מוסיפים מלח וטוחנים בעזרת בלנדר מוט .
מוסיפים את המרווה הקצוצה, מביאים שוב לרתיחה, מחלישים את הלהבה ומבשלים כחמש דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול.

ערך קלורי:

כ-830 קלוריות לכל הסיר
כ-170 קלוריות למנה

, מרק כרובית, שעועית בובס ומרווה

מתכונים