מרק ירקות כתומים ועדשים כתומות

רכיבים:

1 ק"ג בצל קלוף חתוך גס
2-3 שיני שום קלופות קצוצות
0.5 כוס עדשים כתומות
0.5 ק"ג בטטה קלוף חתוך גס
0.5 ק"ג גזר קלוף חתוך גס
0.5 ק"ג דלעת קלוף חתוך גס
2 כפות שמן זית
4 כוסות נוזל/ציר ירקות
כפית מלח אטלנטי

אופן הכנה:

בסיר גדול, מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים שום ומאדים
כחצי דקה נוספת.
מוסיפים את כל שאר המצרכים למעט המלח.
מביאים לרתיחה.
מחלישים אש לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהגזר מתרכך והעדשים מתפרקות.
מוסיפים מלח וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד שהמרק חלק. טועמים ומתקנים תיבול (אם יש צורך מוסיפים מלח. ניתן להוסיף קינמון, אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס, כורכום)

ערך קלורי:

כ-1700 קלוריות לכל הסיר
כ-280 קלוריות למנה

, מרק ירקות כתומים ועדשים כתומות

מתכונים