רכיבים:

2 בצל בינוני קצוץ
1 גזר בינוני קלוף מגורר גס
3-4 גבעולים סלרי אמריקאי פרוס
1 תפוא בינוני קלוף חתוך לקוביות
1 בטטה בינונית קלופה חתוכה לקוביות
1 קישוא בינוני שטוף היטב חתוך לקוביות
100 גרם דלעת נקייה חתוכה לקוביות
רבע כוס גריסים
1 כפית שמן זית
רבע כפית קורט מלח
כף גדושה כורכום
3-4 עלי דפנה
3-4 גרגירי פלפל אנגלי
רבע כפית פלפל שחור גרוס
כליטר מי עדן

להגשה

חופן עלי שמיר קצוצים

אופן הכנה:

בסיר, מאדים את הבצל בשמן עד שמזהיב. מוסיפים את הגזר ומאדים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים ומאדים כחצי דקה נוספת.
מוסיפים לסיר את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה. מחלישים את הלהבה עד סף רתיחה, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כשעה.
להגשה, מקשטים בחופן שמיר קצוץ.

ערך קלורי:

כ-650 קלוריות לכל הסיר
כ-130 קלוריות למנה

, מרק ירקות וגריסים

מתכונים